Spoedeisende Hulp

Bedrijf
Afdeling Spoedeisende Hulp, Universitair Medisch Centrum Groningen
Type
Specialismen
Locatie
Groningen
Branche / Vakgebied
Studenten
Vereiste taal
Nederlands
Website
https://www.umcg.nl/NL/Zorg/Volwassenen/Poliklinieken_en_centra/Paginas/CentraleSpoedopvang(CSO).aspx

Omschrijving

Algemene informatie:
De Spoedeisende Hulp is een dynamische afdeling; voor elke geneeskunde student erg interessant om ervaring op te doen. De centrale spoedopvang (CSO) van het UMCG biedt hoogwaardige opvang, triage en behandeling van alle patienten die zich melden met een acute zorgvraag. Dit betreft zowel laag- als hoogcomplexe zorg. Dagelijks komen gemiddeld bijna 100 patienten op de CSO.

De CSO heeft twee lijnen: trauma en non-trauma onder regie van respectievelijk traumatologen en internisten acute geneeskunde. Daarnaast behoren SEH-artsen tot de staf van de CSO.

Aanbod voor studenten:
De CSO is een uitstekende plaats voor onderwijs en onderzoek voor studenten geneeskunde in verschillende fasen van de opleiding. De CSO biedt de volgende opties:

Keuzeproject persoonlijke profilering tijdens bachelorfase, M1-stages voor blok heelkunde en geneeskunde en M3 semi-arts stages. Op korte termijn hebben we nog een plek beschikbaar.

Ook is een wetenschappelijke stage mogelijk binnen de lopende onderzoekslijnen (masterfase); geinteresseerde studenten kunnen hiervoor rechtstreeks contact opnemen. We zoeken regelmatig studenten voor een wetenschappelijke stage en er zijn ook kansen om mee te doen aan patiëntgebonden onderzoek.

Ook is het mogelijk om te participeren in grotere onderzoeksprojecten voor gegevensverzameling bij specifieke patiëntenpopulaties; binnenkort zoeken we een groep studenten voor onderzoek bij patienten met sepsis.

Contact:
Stuur een mail naar dr. JC ter Maaten, medisch coördinator CSO, internist acute geneeskunde, j.c.ter.maaten@umcg.nl of naar Tycho Olgers, internist acute geneeskunde, t.j.olgers@umcg.nl