ANIOS: Klinische Geriatrie

Bedrijf
Medisch Centrum Leeuwarden
Type
Vacatures
Locatie
Friesland
Branche / Vakgebied
Artsen
Vereiste taal
Nederlands

Omschrijving

ANIOS Klinische Geriatrie

Door de toenemende vergrijzing neemt het aantal oudere patiënten toe. Ze kampen met alledaagse klachten, maar ook met ernstiger problemen, zoals vallen, verlies van cognitieve functies en loopstoornissen. Steeds vaker is er sprake van meerdere aandoeningen tegelijkertijd en dat maakt het leven van ouderen er niet aangenamer op. Het relatief jonge medisch specialisme Klinische Geriatrie richt zich op diagnostiek én het stellen van prioriteiten in de vele klachten bij patiënten op hoge leeftijd. Er wordt gewerkt volgens een zowel wetenschappelijke als praktische en functionele benadering. Klinische Geriatrie is onderdeel van het MCL, een groot en modern ziekenhuis, gelegen in het hart van Friesland en lid van de Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen (STZ).

De afdeling
Het Centrum Geriatrie van het Medisch Centrum Leeuwarden beschikt over een klinische afdeling met 24 bedden met 700 opnames per jaar en een dagonderzoekcentrum waar we 750 nieuwe patiënten per jaar zien. Op het dagonderzoekcentrum bieden wij naast het klassieke dagonderzoek geriatrie, de gespecialiseerde diagnostische modaliteiten, zoals een multidisciplinaire geheugenpolikliniek, valpolikliniek, en preoperatief onderzoek geriatrie. Op basis van een goed visitatierapport hebben we erkenning voor de opleiding klinische geriatrie. Op het Centrum werken zes klinisch geriaters, drie tot zes AIOS, twee ANIOS, een semi-arts en een co-assistent.

Functiebeschrijving
Wij zoekentwee gemotiveerde en enthousiaste artsen, die een toekomst als klinisch geriater ambiëren. Een ANIOS-schap klinische geriatrie is bij uitstek geschikt om te onderzoeken of werken in de klinische geriatrie u bevalt. Door de opleidersgroep wordt een direct, persoonlijk en veilig opleidingsklimaat geboden. U wordt getoetst op een brede medische interesse op zowel somatisch, psychiatrisch,
functionele en sociaal vlak. Bij gebleken geschiktheid kunnen wij u via ons opleidingscluster helpen bij het verkrijgen van een opleidingsplaats.

Dienstverband
Het betreft een tijdelijk dienstverband van 36 uur per week.

Arbeidsvoorwaarden
De functie is ingedeeld in salarisschaal FWG 65. Arbeidsvoorwaarden zijn op basis van de CAO- Ziekenhuizen. Aanvullend: extra reiskosten gedurende maximaal 36 maanden. ANIOS hebben een budget van € 650,- voor cursus/congres/symposia per kalenderjaar.

Informatie
Meer informatie kunt u krijgen bij mevrouw L. Hempenius (klinisch geriater), telefoonnummer 058 286 3853. Voor meer opleidingsinformatie ziewww.nvkg.nl en/of www.klinischgeriater.nl

Sluitingsdatum
Het betreft een doorlopende vacature.
Vacaturenummer: ACD-180517