ANIOS Klinische Geriatrie

Bedrijf
Medisch Centrum Leeuwarden
Type
Vacatures
Locatie
Friesland
Branche / Vakgebied
Artsen
Vereiste taal
Engels, Nederlands

Omschrijving

ANIOS Klinische Geriatrie MCL 

Het centrum klinische geriatrie Fryslân is speciaal bestemd voor ouderen en bestaat uit een verpleegafdeling en een polikliniek. In het centrum werken verpleegkundigen en artsen die gespecialiseerd zijn in de zorg aan ouderen. Ze hebben extra kennis op het gebied van kwetsbare ouderen in het ziekenhuis. Wil jij als gedreven ANIOS ervaring opdoen in het werken met kwetsbare ouderen? Kom werken bij #teamMCL

Jij bij MCL
Een ANIOS-schap klinische geriatrie is bij uitstek geschikt om te onderzoeken of werken in de klinische geriatrie iets voor jou is. Door de opleidersgroep wordt een direct, persoonlijk en veilig opleidingsklimaat geboden. Je wordt getoetst op een brede medische interesse op zowel somatisch, psychiatrisch, functioneel en sociaal vlak. Als ANIOS werk je in eerste instantie op de afdeling. Vaak worden de werkzaamheden later uitgebreid naar de consultdienst en mogelijk de polikliniek. Je krijgt ruimte voor ontwikkeling, innovatie en wetenschap binnen een vertrouwde, transparante en laagdrempelige omgeving.

Werken bij #MCL betekent:

  • Een dienstverband bij topklinisch ziekenhuis MCL: je krijgt een aanstelling voor 38 uren per week voor een half jaar van 1 juni tot 1 december 2024. De functie is ingedeeld in salarisschaal FWG 65 conform Cao Ziekenhuizen.
  • Vergoeding verhuizingskosten: je krijgt een vergoeding van je verhuizingskosten, wanneer je verhuist naar het woongebied van het MCL. De inrichtingskosten worden vergoed naar rato contract.
  • Portfolio-App: in deze mobiele App worden je werkervaring en competenties opgeslagen. Zo heb je zelf de regie over je eigen ontwikkeling en kun je nieuwe bekwaamheden makkelijk aanvragen. Op deze manier kun je eenvoudig eerder verworven ervaring aantonen, zowel binnen als buiten het MCL, zodat een opleiding verkort kan worden. We zetten hiermee in op een ontwikkelingsgerichte functie. Benieuwd naar het ANIOS portfolio en hoe de App precies werkt? Bekijk dan het filmpje via: MCL biedt ANIOS eigen portfolio.
  • Een bewezen springplank naar een opleidingsplaats: deze ervaring blijkt een uitstekende basis voor een succesvolle doorstroming naar een opleidingsplaats voor diverse specialismen. Bij gebleken geschiktheid kunnen wij je helpen bij het verkrijgen van een opleidingsplaats binnen de klinische geriatrie. De opleiding tot klinisch geriater is een 5-jarige opleiding bestaande uit twee jaar vooropleiding interne geneeskunde, twee jaar somatische geriatrie, 9 maanden geriatrie in de GGZ/Ouderenpsychiatrie en 3 maanden neurologie met ruimte voor een keuzestage. Binnen Opleidingscluster Noord bestaat de mogelijkheid de volledige opleiding in Noord-Nederland te volgen. De vooropleiding interne geneeskunde kan worden gevolgd zowel in het MCL als in het UMCG. De vervolgopleiding wordt aangeboden door de afdeling ouderengeneeskunde/geriatrie [UCO] van het UMCG en door het MCL samen met Lentis en GGZ Friesland.
  • Extra reiskostenvergoeding: voor ANIOS geldt een extra reiskostenvergoeding. De hoogte van deze vergoeding bedraagt €0,08 cent per kilometer met een maximum van 100 kilometer enkele reis;
  • Budget voor congressen en symposia: ANIOS hebben een budget van €650 per jaar voor deelname aan congressen, symposia en cursussen;
  • Arbeidextra’s: het MCL biedt 8,33% vakantietoeslag en 8,33% eindejaarsuitkering. Naast het vakantieverlof, krijgt iedere medewerker een eigen extra verlofbudget (PLB). Als medewerker van het MCL kun je gebruik maken van een aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket.

Jouw afdeling en collega’s
Het Centrum Geriatrie van het Medisch Centrum Leeuwarden beschikt over een klinische afdeling geheel ingericht voor het leveren van hoogstaande, multidisciplinaire zorg aan kwetsbare ouderen. Er zijn 16 bedden. Daarnaast is er een dagonderzoekcentrum waar we ongeveer 1000 nieuwe patiënten per jaar zien. Op het dagonderzoekcentrum bieden wij naast het klassieke geriatrie onderzoek de gespecialiseerde diagnostische modaliteiten, zoals een multidisciplinaire geheugenpolikliniek, valpolikliniek en Kwetsbaarheid in Kaart polikliniek. Tot slot is er een consultdienst voor medebehandelingen en consultvragen op de andere afdelingen in het ziekenhuis.

Op basis van een goed visitatierapport hebben we erkenning voor de opleiding klinische geriatrie. Op het Centrum werken zeven klinisch geriaters, vier tot zes AIOS, twee ANIOS, een semi-arts en een co-assistent.

Dit ben jij
Wij zoeken een enthousiaste, ambitieuze en leergierige basisarts die als ‘arts-assistent (nog) niet in opleiding’ ervaring wil opdoen in de opvang en behandeling van kwetsbare ouderen. Jij bent goed in staat om in multidisciplinair teamverband te werken. Je bent een aanpakker en je houdt je hoofd kool in acute situaties. Je bent evenwichtig en sterk communicatief.

Meer weten? Neem contact op met:

De gesprekken vinden plaats op vrijdag 10 maart.

#teamMCL
Wil jij ook komen werken bij #teamMCL? Of alvast even digitaal sfeerproeven? Bekijk ons Instagramaccount @mcleeuwarden.
Wil je in het echt een dag meelopen? Dat kan! Hiervoor kun je ook contact opnemen met Liesbeth.