Traineeship Bedrijfsarts

Bedrijf
ArboNed
Type
Vacatures
Locatie
Groningen,Friesland
Branche / Vakgebied
Artsen

Omschrijving

Traineeship Bedrijfsarts locaties Groningen en Leeuwarden

Yes, je hebt je opleiding geneeskunde afgerond. Tijd om je verder te verdiepen in welk werkveld het beste bij jou past. Wat dacht je van bedrijfsgeneeskunde? Laat je inspireren tijdens het eenjarig traineeship bij ArboNed. Onder supervisie van een bedrijfsarts draai je volwaardig mee in de praktijk. Tegelijkertijd volg je een programma met trainingen gericht op vakinhoudelijke én persoonlijke ontwikkeling. Heeft het traineeship je overtuigd? Dan volg je daarna op onze kosten de vierjarige opleiding tot bedrijfsarts. 

Hoe ga je #meerbetekenen als trainee bedrijfsarts bij ArboNed 

Mensen die zijn uitgevallen, begeleiden om weer aan het werk te gaan. Dat doe je kort gezegd als bedrijfsarts. Waarom dit zo’n ontzettend mooi vak is? Omdat je breed naar je patiënten kijkt; van lichaam, mind en leefstijl tot werk- en privésituatie. 
In het praktijkgedeelte van het traineeship kom je met al deze thema’s in aanraking. Je bent betrokken bij multidisciplinaire samenwerkingen met onder anderen (bedrijfs)artsen, casemanagers, arboverpleegkundigen en arbeidsdeskundigen. Steeds vaker doe je zelf spreekuren op locatie en gesprekken met werkgevers en cliënten. Met je supervisor bespreek je twee keer in de week je ontwikkeling. 
Vanzelfsprekend zorgen we voor de nodige ruimte in je agenda om de trainingen te volgen die elk trimester op het programma staan. Vakinhoudelijk gaat het onder meer over de Wet verbetering poortwachter en preventie in de praktijk. Je competenties scherp je aan met trainingen over bijvoorbeeld professioneel adviseren en moeilijke gesprekken voeren. En je krijgt de vrijheid om facultatieve trainingen te volgen die jouw aanspreken of verder helpen. Dat kan ook gaan over timemanagement of werken in Excel. 

Met wie ga je #meerbetekenen 
Om te beginnen met zo’n elf collega-trainees in je startklas. Daarin zitten basisartsen die net als jij klaar zijn met hun opleiding. Maar ook medisch specialisten die bewust voor de stap naar bedrijfsarts kiezen. Een super divers gezelschap dus, met wie je als aftrap van het traineeship een driedaags scholingsevent volgt. Daarna kom je eens in de zes weken samen (digitaal of op ons kantoor) om kennis te delen en te zien hoe het met iedereen gaat. 
Natuurlijk spreek je regelmatig je supervisor. En superfijn: je hebt een buddy – vaak een bedrijfsarts in opleiding – bij wie je terechtkunt met al je praktische vragen. Daarnaast zijn er de professionals van HumanTotalCare met wie je samenwerkt aan klantcases. Ook bij hen kun je altijd terecht met je vragen of om te sparren. 

Wat is het leukste aan dit traineeship 

 • Je werkt volwaardig mee in een regioteam van ArboNed en spreekt daarbij werkgevers en patiënten. 
 • Je krijgt goede begeleiding van je supervisor, je buddy en de professionals met wie je samenwerkt. 
 • In de trainingen is veel plaats voor persoonlijke ontwikkeling en met de facultatieve mogelijkheden zorgen we voor maatwerk. 

Is er ook iets minder leuk 
Je krijgt in dit vak wel eens te maken met tegengestelde belangen. Werkgevers willen graag dat een werknemer zo snel mogelijk weer aan het werk gaat. Jij bepaalt het traject en de planning. Daarover ga je het gesprek aan. En dat is juist wat het vak van bedrijfsarts uitdagend maakt. In het traineeship leer je via trainingen om goed met dit soort situaties om te gaan. 

Wat krijg je van ons 
HumanTotalCare heeft zes merken, waaronder HumanCapitalCare, ArboNed en Mensely. In
totaal werken we met 2.000 collega’s aan één gezamenlijk doel: een gezond, gemotiveerd en
competent werkend Nederland. Die missie dragen wij intern natuurlijk ook uit. We doen niet
moeilijk over thuiswerken en flexibel werken is mogelijk. Je werkt in klantteams en krijgt een
persoonlijke begeleider (buddy) toegewezen. Dat is ook #meerbetekenen. En verder bieden
we:

 • een open, informele werksfeer. We doen het voor, door en met elkaar.
 • een goed startsalaris volgens onze cao. Voor deze functie ligt dat tussen de €4.873,- en €5.198,- bruto per maand (o.b.v. 40 uur). Uiteraard krijg je een goede pensioenregeling en een mobiliteitsregeling of een lease auto.
 • een winstuitkering. Bij een positief bedrijfsresultaat deelt iedereen mee in de winst.
 • extra vakantiedagen bij te kopen. Standaard heb je 25 vakantiedagen en daar bovenop kun je per jaar maximaal 13 dagen bij kopen.
 • een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband.
 • ondersteuning op het gebied van IT, Research en Development en datascience. Wij onderstrepen de combinatie van mensgericht en datagedreven werken.
 • een warme introductie in onze organisatie. Dankzij de introductiedagen en de onboarding app weet je snel je weg te vinden.
 • hybride werken, waarbij je werkt vanuit de omgeving die past bij jouw werkzaamheden. Indien nodig faciliteren we je in een goede werkplek.
 • aandacht voor preventie en vitaliteit met ons my-way ontwikkel- en vitaliteitsprogramma. Je krijgt een persoonlijk vitaliteitsbudget, kunt meedoen aan challenges en ontvangt beloningen voor gezond gedrag.
 • een uitgebreid aanbod van opleidingen, (online) trainingen en geaccrediteerde nascholing via onze eigen my-academy. Wij investeren in jou, zodat we samen kunnen werken aan een gezond, gemotiveerd en competent werkend Nederland.
 • gezellige feesten en borrels, omdat ontspanning voor ons net zo belangrijk is als werken.

Wat neem je mee? 
Mensgericht, dat ben jij van nature. Je kunt je in een ander verplaatsen. En met je goede
sociale vaardigheden weet je als het nodig is de informatie uit een patiënt te trekken. Je weet
goed te dealen met de schrijnende levensverhalen die je soms van cliënten hoort. Ook kun je
goed samenwerken met de verschillende disciplines die je werkomgeving verrijken. En je
kunt anderen overtuigen van jouw ideeën en adviezen. Verder neem je mee: 

 • een wo-diploma geneeskunde; 
 • een BIG-registratie. 

Je sollicitatie
Enthousiast over de functie? Wij zien jouw reactie graag tegemoet. Ook ben je van harte
uitgenodigd om een dagdeel mee te lopen met een van onze bedrijfsartsen.
Neem contact op met Marieke Vermaat 06 51 91 92 51 of recruitment@humantotalcare.nl