Onderwijsgerelateerde commissies

Wil jij graag helpen het onderwijs binnen de studie geneeskunde in Groningen te verbeteren? Of vind je het interessant om lezingen of cursussen voor je medestudenten te organiseren? Dan is een van onderstaande commissies iets voor jou!

Speelt de video niet af? Klik dan hier

De ‘Bachelorbul, Ouderdag en College Carrousel Commissie’: BOCCie
Ieder jaar komen honderden 4-VWO leerlingen naar Groningen om de medische faculteit te leren kennen. Om de scholieren een zo goed mogelijk beeld te geven van de verschillende studies organiseert de BOCCie een rondleiding en workshops. Daarnaast organiseert de BOCCie ieder jaar de bachelorbul uitreiking en een ouderdag, waarbij de ouders van de geneeskundestudenten de faculteit beter leren kennen.

Jaarvertegenwoordiging: JV's
Voor de evaluatie van het onderwijs bestaan er per studiejaar twee Jaarvertegenwoordigingen die de studenten uit dat jaar vertegenwoordigen. Eén daarvan vertegenwoordigt de Nederlandse Learning Communities en de ander de Engelse. Bij de JV kunnen studenten hun op- en aanmerkingen kwijt over het onderwijs en de tentamens. Via de JV komt dit terecht bij de verschillende facultaire onderwijscommissies en vanzelfsprekend dus ook bij de docenten. Op deze manier hebben de studenten veel inspraak in het onderwijs. Daarnaast organiseert elke JV onderwijsactiviteiten, zoals een lezing over oorlogsgeneeskunde, het bijwonen van een live operatie en een rondleiding door een abortuskliniek.

De Tropengeneeskundecommissie: Tropen
Deze commissie organiseert het keuzeproject “Tropengeneeskunde”. Ieder jaar kiezen veel tweedejaarsstudenten voor verdieping in dit deel van de geneeskunde.