Wat is Panacea?

De Medische Faculteitsvereniging Panacea (M.F.V. Panacea) is de grootste medische faculteitsvereniging in Nederland en ook een van de grootste studieverenigingen in Groningen. 99% van de Groningse Geneeskundestudenten is lid van de M.F.V. Panacea! Dit is haast vanzelfsprekend, gezien de vele voordelen die het lidmaatschap met zich mee brengt. 

In 1987 begint de geschiedenis van de M.F.V. Panacea. Op 20 augustus werden de statuten ondertekend met als grootste doel "de bevordering van een goede communicatie tussen en de behartiging van de belangen van studenten die voor de studie geneeskunde zijn ingeschreven aan de Faculteit der Medische Wetenschappen van de Rijksuniversiteit Groningen". Vanaf 1992 is deze ideologie uitgebreid en is naast het behartigen van de belangen toegevoegd: "het studeren van Geneeskunde te Groningen bijzonder maken door het relevanter, leuker en makkelijker te maken. Een goede balans tussen professionaliteit en gezelligheid staat hierbij centraal."

De M.F.V. Panacea staat bekend om haar diverse aanbod aan activiteiten. Zo organiseert de M.F.V. Panacea eens in de twee jaar een musical, elk jaar een groots gala, de buitenlandse reis en verschillende culturele en sportieve activiteiten. Dat de M.F.V. Panacea een studievereniging is, blijkt uit de enorme betrokkenheid van de vereniging bij het onderwijs en de organisatie van studiegerelateerde evenementen. Meer medisch-gerelateerde evenementen zijn de Medische Carrièredag, het Career Event Panacea en de vele workshops en cursussen, zoals EHBO, bloedprikken, hechten en sollicitatie workshops. Het is natuurlijk ontzettend leuk om aan al deze activiteiten deel te nemen en des te leuker is het om deze zelf te organiseren. De M.F.V. Panacea kent ruim dertig commissies met meer dan 250 actieve leden die zich hiermee bezig houden.

De M.F.V. Panacea heeft voor iedereen iets te bieden. Of je nu fikse korting wilt op je boeken (en later je instrumenten); je het leuk vindt om deel te nemen aan verschillende activiteiten; je graag actief lid wilt worden en dingen wilt organiseren of wilt schrijven voor het verenigingsblad, Panacea heeft het allemaal. Als je benieuwd bent naar wat voor activiteiten we organiseren, kan je de activiteitenplanning bekijken. Al je nog meer wil weten over de vereniging, kijk dan hier!