Ambulancezorg

Bedrijf
Ambulancezorg, Universitair Medisch Centrum Groningen
Type
Specialismen
Locatie
Groningen
Branche / Vakgebied
Studenten
Vereiste taal
Nederlands
Website
http://www.umcgambulancezorg.nl/

Omschrijving

Algemene informatie:
UMCG Ambulancezorg is verantwoordelijk voor het ambulancevervoer in geheel Drenthe, gedeeltelijk in Friesland en enkele Waddeneilanden (Schiermonnikoog, Terschelling en Vlieland). De ambulance wordt bemand door een ambulanceverpleegkundige en een ambulancechauffeur. De verpleegkundige is doorgaans in het bezit van een specialisatie (bijv. SEH, IC, Anesthesie). De chauffeur heeft een achtergrond die zeer divers is. Weinig van hen hebben een professionele verleden in de gezondheidszorg.

Aanbod voor studenten:
Een dag met een ambulancebemanning op pad geeft je de mogelijkheid om een reëel beeld te vormen van de mogelijkheden/ onmogelijkheden  binnen de ambulancezorg. Het toepassen van methodisch werken (ABCDE-methodiek) en (pre)klinisch redeneren, met aanzienlijk  minder diagnostische mogelijkheden, zijn uitdagende factoren. Vanzelfsprekend is de omgeving waar de zorg wordt gegeven ook zeer divers: thuis bij de patiënt, op straat, op het werk etc..  Gaat het om een trauma/ non trauma? Kind of volwassene? Eén slachtoffer of meerdere?? Alle specialismen kunnen aan bod komen! 

Voorwaarden:
Ben je geïnteresseerd om een dag mee te gaan dan kan dat onder de volgende voorwaarden:
- Je zit minimaal in het 4e jaar van je opleiding
- Je gaat akkoord met het stage/oriëntatiedocument dat je toegezonden krijgt zodra je verzoek tot oriëntatie/ stage is ontvangen
- Vanwege vele verzoeken is UMCG Ambulancezorg bereid per kalenderjaar maximaal 10 verzoeken te honoreren
- Stage/ oriëntatie is enkel op doordeweekse dagen tussen 08.00 en 17.00 uur.  Niet op feestdagen.

Contact:
Stuur je verzoek naar stage@rav.nl, onder vermelding PANACEA.

Wij hopen dat een dag op pad met een ambulancebemanning bijdraagt aan je ontwikkeling als professional en begrip kweekt dat het werk “op straat”  soms vraagt om andere keuzes waarbij het doel een gezamenlijke is.. Goede zorg voor de patiënt!