Dermatologie

Bedrijf
Afdeling Dermatologie, Universitair Medisch Centrum Groningen
Type
Specialismen
Locatie
Groningen
Branche / Vakgebied
Studenten
Vereiste taal
Nederlands
Website
https://www.umcg.nl/NL/UMCG/Afdelingen/dermatologie/Paginas/default.aspx

Omschrijving

Algemene informatie:
De dermatologie is een medisch specialisme dat zich in brede zin richt op de diagnostiek en behandeling van huidziekten. Het is een dynamisch en uitdagend vakgebied, waarbij patiënten in alle leeftijdscategorieën worden gezien, met zowel acute als chronische dermatosen. Beschouwende studenten én studenten die chirurgisch geïnteresseerd zijn, kunnen deelnemen aan de diverse projecten. De afdeling heeft een aantal aandachtsgebieden in het bijzonder: i) blaarziekten, ii) eczeem, iii) oncologie/chirurgie en iv) hidradenitis suppurativa. Verderop leest u de ervaringen van enkele onderzoekers op onze afdeling.

Binnen de afdeling is er veel aandacht voor onderwijs en wetenschappelijk onderzoek. Op de carrièrepagina staan vacatures voor lopende onderzoeksprojecten.  

Co-schappen
Het co-schap Dermatologie valt in M1 en duurt 5 weken. Het co-schap valt onder het juco-schap Geneeskunde (contactpersoon dr. Oldhoff: j.m.oldhoff@umcg.nl)

Semi-arts stage
De stage bestaat uit: i) romp stage (14 weken), verdiepingsstage (6 weken). Daarnaast kan je een wetenschappelijk stage doen (20 weken). De verdiepingsstage kan onder andere plaatsvinden bij de afdelingen pathologie, plastische chirurgie, reumatologie, allergologie (contactpersoon dr. Schuttelaar: m.l.a.schuttelaar@umcg.nl). 

Wetenschappelijke stages
Er is altijd aanbod van onderzoeksprojecten bij de verschillende aandachtsgebieden op de afdeling zoals: blaarziekten (contactpersoon dr. Bolling: m.c.bolling@umcg.nl), eczeem (contactpersoon dr. Schuttelaar: m.l.a.schuttelaar@umcg.nl), oncologie/chirurgie (contactpersoon dr. Rácz: e.rácz@umcg.nl en dr. Kester: m.s.van.kester@umcg.nl) en hidradenitis suppurativa (contactpersoon dr. Horvath: b.horvath@umcg.nl). Deze projecten zijn zeer geschikt als wetenschappelijke stage; het is echter ook mogelijk om onderzoek te verrichten eerder in je opleiding. Lopende projecten vind je bij Stage- en onderzoeksplaatsen.

Contact:
Heb je vragen en is het niet duidelijk wie je moet benaderen? Stuur een mail naar dr. Oldhoff: j.m.oldhoff@umcg.nl