Obstetrie & Gynaecologie

Bedrijf
Afdeling Obstetrie & Gynaecologie, Universitair Medisch Centrum Groningen
Type
Specialismen
Locatie
Groningen
Branche / Vakgebied
Studenten
Vereiste taal
Nederlands
Website
https://www.umcg.nl/NL/UMCG/Afdelingen/verloskunde_gynaecologie/Paginas/default.aspx

Omschrijving

De afdeling Obstetrie & Gynaecologie vindt opleiden en begeleiden van studenten erg belangrijk en komt dan ook graag met studenten in contact. Wij ondersteunen de carrièrepagina van Panacea dan ook van harte.

Algemene informatie:
De afdeling O&G heeft ongeveer 250 medewerkers, waaronder stafleden, gynaecologen in opleiding, fellows, verpleging, verloskundigen en andere medewerkers. De afdeling is opgedeeld in vier secties: Gynaecologie, Oncologische gynaecologie, Obstetrie en Voortplantingsgeneeskunde.

Patiëntenzorg vindt plaats op de poli, op de afdeling, de verloskamers en op de operatiekamers. Naast patiëntenzorg is er veel aandacht voor wetenschappelijk onderzoek en opleiding.

Aanbod voor studenten:
Voucheronderwijs: verdieping in specifieke onderwerpen binnen O&G kan door middel van voucheronderwijs. Kijk hiervoor op www.panacea.nl/voucher. De behoefte van de betreffende student(en) staat hierin centraal en het onderwijs wordt dan ook ingevuld in goed overleg. Daartoe kunnen studenten contact opnemen bij onderstaande contactpersoon.

Bachelorfase: O&G kenmerkt zich door een breed scala van onderwerpen, variërend van de menstruele cyclus en bijbehorende klachten, van zwangerschap tot oncologie en van subfertiliteit tot anticonceptie. De patiëntpopulatie loopt uiteen van jong tot oud, van preconceptie tot aan de laatste levensfase. Deze onderwerpen worden grotendeels in het tweede jaar van de bacheloropleiding behandeld.

Masterfase: het co-schap valt binnen het blok levenscyclus in het eerste jaar van de master opleiding. Tijdens het co-schap maken studenten kennis met de pathologie binnen dit vakgebied, patiëntgesprekken en het doen van lichamelijk onderzoek.

Semi-arts stage: deze stage is bedoeld om de overstap te maken naar het werken als dokter en besteed dan ook aandacht aan het zelfstandig zien en begeleiden van patiënten. Daarnaast is de stage bedoelt om verder te proeven aan het specialisme om de uiteindelijke carrière keuze te onderbouwen. Op de website van de semi-arts stage staat altijd het actuele aanbod van de O&G.

Wetenschappelijke stage: alle secties zijn wetenschappelijk actief. Specifieke speerpunten zijn gynaecologische oncologie en immunologie, endometriose, healthy aging van de bekkenbodem, onderwijs, en de obstetrische en voortplantingsgeneeskundige aspecten van “reproductive origens of adult health and disease (ROAHD)”. Binnen deze speerpunten zijn meerdere projecten mogelijk voor een wetenschapsstage. Daartoe kunnen studenten contact opnemen bij onderstaande contact personen.

Contactpersonen onderwijs en opleiding O&G:
Onderwijscommissie Obstetrie & Gynaecologie: Mw. E. Koenderink, onderwijscoördinator, e.koenderink@umcg.nl, 050 3613009.