Teach the Teacher (masterstudenten)

Bedrijf
Universitair Medisch Centrum Groningen
Type
Vacatures
Locatie
Groningen
Branche / Vakgebied
Studenten
Vereiste taal
Engels, Nederlands
Website
https://oorno.nl/ziekenhuis/umcg/

Omschrijving

Onze vraag
We zijn op zoek naar geneeskundestudenten die als “zichzelf” willen figureren tijdens dag 2 van onze cursus. Ben je begonnen met je master, loop je co-schappen en ben je bereid feedback te geven aan de deelnemers van de cursus in de modules ‘Onderwijs in kleine groepen’ en ‘Onderwijs met een patiënt’ dan zijn we op zoek naar jou.

Omschrijving Teach the Teacher
Tijdens de Teach the Teacher cursus worden klinische docenten geschoold in het begeleiden, onderwijzen, opleiden, evalueren en toetsen van (co-)assistenten.
De cursus wordt verspreid over het jaar 11-12 x georganiseerd voor meerdere opleidingsziekenhuizen in de OOR N&O.

De meeste klinische stage-coördinatoren vinden het geen punt als je een dag (want zolang duurt het) van de kliniek inruilt voor een dag bij ons, maar overleg wel met je stage-coördinator. Verder verzoeken we je om niet in de eigen instelling deel te nemen, want de specialisten die meedoen stellen zich kwetsbaar op en dat maakt dat het niet prettig is om bekende co’s tegen te komen. Dit geldt natuurlijk ook wederzijds.
Tijdens de onderwijssessies (onderwijsleergesprek, onderwijsdiscussie en onderwijs met een patiënt) moeten de cursisten aan de hand van opdrachten oefenen in het doceren van een groep van maximaal 8 studenten.

Vergoeding
Je krijgt een vergoeding in de vorm van een VVV-cheque t.w.v. €75, verder reiskostenvergoeding, een lunch en….je doet natuurlijk een onbetaalbare ervaring op in het medisch onderwijs.

Belangstelling?
Lijkt het je leuk om deel te nemen geef je dan op bij Roelina Stuivenberg-van der Veen, email: r.stuivenberg@umcg.nl. Je ontvangt dan meer informatie.