Stagewetenschap: Evaluatie gebruik keuzehulp bij hevig vaginaal bloedverlies

Bedrijf
Deventer Ziekenhuis
Type
Stage- en onderzoeksplaatsen
Locatie
Deventer
Branche / Vakgebied
Artsen
Vereiste taal
Engels, Nederlands
Website
www.dz.nl

Omschrijving

Evaluatie gebruik keuzehulp bij hevig vaginaal bloedverlies - https://jsmgroningen.nl

Background / introduction

Sinds 2019 wordt in het Deventer Ziekenhuis gebruik gemaakt van de consultkaart hevig vaginaal bloedverlies. Hierbij wordt tijdens het consult bij de gynaecoloog de consultkaart hevig vaginaal bloedverlies besproken om zo met shared decision het beleid vast te stellen. Wat wij graag willen weten is wat het effect van het gebruik van de consultkaart is op het gekozen beleid en op de patiënten tevredenheid.

Research question / problem definition

In dit onderzoek staan de volgende onderzoeksvragen centraal:
1. Leidt het gebruik van de consultkaart tot een ander beleid?
2. Leidt het gebruik van de consultkaart tot een hogere patiënten tevredenheid? Zowel in het maken van beleid als tevredenheid met het gekozen beleid.
3. Wordt de consultkaart door iedereen gebruikt?

Workplan
Het eerste deel van dit mixed methods onderzoek zal bestaan uit dossier onderzoek, vragenlijst onderzoek en een aantal gestructureerde interviews met patiënten om de ervaring met de consultkaart te onderzoeken. De gestructureerde interviews zullen gericht zijn op patiënten tevredenheid.
Daarnaast wordt onderzocht hoe vaak de consultkaart gebruikt wordt en wat factoren zijn om het wel of niet te gebruiken. Dit onderzoek zal leiden tot een gebruiksadvies voor de toekomst.
Tevens zal de M3 –co-assistent enkele dagen meelopen met de gynaecoloog en op de OK om kennis op te doen van de verschillende behandelmogelijkheden.