ANIOS Kliniek Ekenwaard Beilen

Bedrijf
Verslavingszorg Noord Nederland
Type
Vacatures
Locatie
Groningen
Branche / Vakgebied
Artsen
Vereiste taal
Engels, Nederlands

Omschrijving

Pak jij als arts de kans om het verschil te maken voor onze doelgroep (cliënten die kampen met verslavingsproblematiek)? Wil jij, in nauwe samenwerking en onder supervisie van een ervaren verslavingsarts, je bekwamen in het prachtige werkveld van verslavingszorg? En vind jij het prettig in een multidisciplinair team en klinische setting te werken? Dan gaan wij graag met jou in gesprek.  

Voor onze forensische verslavingskliniek De Ekenwaard in Beilen zoeken wij een teamgerichte en leergierige ANIOS – Basisarts (24 – 32 uur per week)

Wie zoeken we?
Je bent een arts met interesse in het werken met cliënten die kampen met verslavingsproblematiek waarbij vaak ook psychiatrische problemen een rol spelen. Je bent een arts die de diepere oorzaak van de problematiek van de cliënt wil begrijpen. Die er oog voor heeft dat de problematiek  vaak een combinatie van sociale, psychische en lichamelijke aspecten is. Je wil het verhaal van de cliënt weten en je vindt het een uitdaging om steeds weer zo goed mogelijk op iedere situatie in te spelen. Je wil kijken naar waar verbeteringen in het leven van de cliënt. kunnen worden aangebracht. Ook van kleine successen word je blij. Contact maken is jou op het lijf geschreven. Niet een ‘10 minuten aandacht’ maar het echte contact met de cliënt.

Waar ga je aan de slag?
De Ekenwaard is een forensische verslavingsafdeling met een laag beveiligingsniveau. De cliënten die worden opgenomen hebben een justitiële titel. Belangrijke doelen van de behandeling zijn het onder controle krijgen van de vaak ernstige verslavingsproblematiek, het verminderen van de kans op delicten en het adequaat indiceren voor vervolgbehandeling. Met een gestructureerd programma en binnen een sociotherapeutisch behandelklimaat worden de cliënten gemotiveerd om stappen te zetten in het aanpakken van de verslaving. Het is de ultieme uitdaging om binnen het justitiële kader te werken aan gedragsverandering en het versterken van de innerlijke motivatie. De opnameduur varieert van 7 weken tot ruim een jaar. De Ekenwaard heeft 24 bedden en er zijn ongeveer 50 medewerkers werkzaam binnen een multidisciplinair team. De Ekenwaard is gevestigd op het terrein van GGZ Drenthe in Beilen.

Binnen het leefmilieu van de afdeling wordt gebruik gemaakt van groepsdynamische processen. De behandeling vindt voor een groot deel in de leefgroep plaats en bestaat uit diverse vormen van groepsbehandeling en individuele behandeling, waaronder EMDR en CGT. 

De sfeer binnen de kliniek kan worden omschreven als informeel, gericht op samenwerken en een werkomgeving waarbinnen ruimte is voor eigen initiatief en ontplooiing.

Je maakt deel uit van het multidisciplinair team wat goed op elkaar is ingespeeld en gebruik weet te maken van de specifieke expertise van elk teamlid. We leveren de zorg met elkaar!

Wat ga je doen?
Als basisarts voer je medisch onderzoek uit bij cliënten met verslavingsproblemen en screen je cliënten op verslavings- en andere psychiatrische problematiek. Juist de combinatie van het koppelen van het somatisch beeld met het psychiatrisch beeld maakt de functie en de behandeling van de cliënten interessant, afwisselend en dynamisch. Je doet medische behandeling bij cliënten onder supervisie van een verslavingsarts of psychiater. Je werkt hierbij nauw samen met de andere professionals in het multidisciplinaire team, zoals een verpleegkundig specialist, klinisch psycholoog en sociotherapeuten. Je werkzaamheden als arts zijn overdag. Daarnaast neem je (wanneer je goed bent ingewerkt) deel aan bereikbaarheidsdiensten buiten kantoortijden en in het weekend (gemiddeld 4 diensten per maand). Dit is in het algemeen goed te combineren met je privésituatie en geeft een goede werk-privé balans.
Lees en luister hier naar de verhalen van onze verslavingsartsen over het werken als arts in de verslavingszorg.

Wat verwachten wij van je?

 • Je hebt een voltooide opleiding tot (basis)arts en je bent BIG-geregistreerd. 
 • Je hebt interesse in de verslavingszorg en de forensische zorg. 
 • Je stelt de cliënt centraal en staat naast de cliënt. 
 • Je bent sociaal vaardig, zowel in contacten met cliënten als in het multidisciplinaire team. 
 • Je hebt een flexibele instelling en vindt het prettig om samen te werken in een team. Je beschikt over zelfreflectie en je kunt goed feedback ontvangen maar ook geven.  
 • Je staat er voor open om op termijn te kijken naar de mogelijkheden om je te specialiseren door middel van het volgen van de opleiding tot verslavingsarts (NOVA).
 • Je onderschrijft het belang van een gezonde leefstijl en draagt dit zelf ook uit en je onderschrijft het beleid van VNN van een volledig rookvrije organisatie.

Wat bieden wij je?

 • De kans om je te specialiseren middels de opleiding tot verslavingsarts (NOVA).
 • Een veelzijdige baan en werken in een hecht en informeel team.
 • Veel mogelijkheden op het gebied van leren en ontwikkelen. Voorbeelden hiervan zijn trainingen op het gebied van Oplossingsgericht Werken en Persoonlijk Leiderschap. Daarnaast biedt VNN ook een ruim aanbod aan digitale leertrajecten op GGZ thema’s en persoonlijke ontwikkeling via GGZ Ecademy en GoodHabitz.
 • Arbeidsvoorwaarden conform CAO GGZ en een salaris conform functiegroep 65.
 • Eerst een dienstverband voor de duur van één jaar. Daarna wordt gekeken naar de mogelijkheid van verlenging van het dienstverband.
 • Een goede pensioenvoorziening bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn. Een eindejaarsuitkering van 8,33%. Een aantrekkelijk pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een fietsregeling, bedrijfsfitnessregeling en volledige vergoeding woon-werkverkeer bij gebruik van openbaar vervoer.

Vragen over de vacature of een oriënterend gesprek?
Voor meer informatie kun je bellen met Magda Hengeveld, teammanager De Ekenwaard, telefoon 06 13481778.
Wanneer je eerst vrijblijvend oriënterend met een collega wil spreken over het werken binnen onze organisatie, kun je ook contact opnemen met: Ingrid Mylius, telefoon 06 13691400 of Tineke Woudsma, telefoon 06 06 82109809 of stuur een mail naar werving@vnn.nl

Solliciteren?
Je kunt reageren voor 31 januari 2023 via de knop ‘solliciteer direct’ in de vacaturetekst op onze website.

Onderdeel van de aanstellingsprocedure is het inwinnen van referenties en dat je een Verklaring Omtrent het Gedrag kunt overleggen.