ANIOS Intensive Care (IC)

Bedrijf
Medisch Centrum Leeuwarden
Type
Vacatures
Locatie
Friesland
Branche / Vakgebied
Artsen
Vereiste taal
Engels, Nederlands

Omschrijving

ANIOS Intensive Care (IC) MCL

Wil jij als ANIOS ervaring opdoen in de behandeling van acuut vitaal bedreigde patiënten?  Krijg jij graag de ruimte om je verder te ontwikkelen? En zie jij de
dynamiek die een topklinisch ziekenhuis met zich meebrengt als welkome uitdaging? Tijd om je te leren kennen. Kom werken als ANIOS op de IC bij #teamMCL!

Jij bij MCL
Als ANIOS Intensive Care bij Medisch Centrum Leeuwarden ben je medeverantwoordelijk voor de opgenomen patiënten. Samen met de intensivist vervul je een belangrijke rol bij de opvang van acuut vitaal bedreigde patiënten op de IC en elders in het ziekenhuis. Je ontvangt theoretisch en praktisch onderwijs. Je krijgt uitgebreide mogelijkheden om je verder te ontplooien en ervaring op te doen in diverse specialismen. Je gaat werken met invasieve hemodynamische monitoring, zoals Swan Ganz en PiCCO, invasieve beademing, non-invasieve beademing en CVVHD. In het MCL en op de IC wordt gewerkt met EPIC.

Werken bij #teamMCL betekent:

 • Een dienstverband bij topklinisch ziekenhuis MCL: je krijgt een aanstelling voor 38 uren per week voor een jaar, met de mogelijkheid om te verlengen naar 2 jaar. De functie is ingedeeld in salarisschaal FWG 65 conform Cao Ziekenhuizen.
 • Vergoeding verhuizingskosten: je krijgt een vergoeding van je verhuizingskosten, wanneer je verhuist naar het woongebied van het MCL. De inrichtingskosten worden vergoed naar rato contract.
 • Portfolio-App: in deze mobiele App worden je werkervaring en competenties opgeslagen. Zo heb je zelf de regie over je eigen ontwikkeling en kun je nieuwe bekwaamheden makkelijk aanvragen. Op deze manier kun je eenvoudig eerder verworven ervaring aantonen, zowel binnen als buiten het MCL, zodat een opleiding verkort kan worden. We zetten hiermee in op een ontwikkelingsgerichte functie. Benieuwd naar het ANIOS-portfolio en hoe de App precies werkt? Bekijk dan het filmpje!
 • Een bewezen springplank naar een opleidingsplaats: deze ervaring blijkt een uitstekende basis voor een succesvolle doorstroming naar een opleidingsplaats voor diverse specialismen, zoals Anesthesiologie, Interne Geneeskunde, Cardiologie, Chirurgie, Huisartsgeneeskunde en Spoedeisende Hulp.
 • Extra reiskostenvergoeding: voor ANIOS geldt een extra reiskostenvergoeding. De hoogte van deze vergoeding bedraagt €0,08 cent per kilometer met een maximum van 100 kilometer enkele reis.
 • Budget voor congressen en symposia: ANIOS hebben een budget van €650 per jaar voor deelname aan congressen, symposia en cursussen.
 • Arbeidsextra’s: het MCL biedt 8,33% vakantietoeslag en 8,33% eindejaarsuitkering. Naast het vakantieverlof, krijgt iedere medewerker een eigen extra verlofbudget (PLB). Als medewerker van het MCL kun je gebruik maken van een aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket.

Jouw afdeling en collega’s
De IC van het MCL kenmerkt zich door de prettige werksfeer. Als ANIOS IC ga je aan de slag in een pool van zeven tot acht arts-assistenten (deels niet in opleiding en deels in opleiding in het kader van IC-stage) en drie Physician Assistants. Deze gedreven groep draagt zorg voor een 24/7 bezetting met drie diensten. De goed geoutilleerde IC heeft normaal gesproken 18 beademingsbedden.  Op de afdeling werkt een zelfstandige vakgroep van 14 intensivisten. Er is een zeer goede samenwerking met een uitstekend verpleegkundig team.

Dit ben jij
Je bent een enthousiaste, ambitieuze en leergierige basisarts die als ‘arts-assistent (nog) niet in opleiding’ ervaring wil opdoen in de opvang en behandeling van acuut vitaal bedreigde patiënten.

 • je bent goed in staat om in multidisciplinair teamverband te werken;
 • je houdt van aanpakken en je houdt het hoofd koel in acute situaties;
 •  je bent evenwichtig en communicatief.

Meer weten? Neem contact op met:

 • Dr. H. Buter (intensivist) via 058 286 6737.
 • R. Smit (arts-assistant) via 058 286 6738.

#teamMCL
Wil jij ook komen werken bij #teamMCL? Of alvast even digitaal sfeerproeven? Bekijk ons Instagramaccount @mcleeuwarden