Co-raad Assen

Sinds 2014-2015 loopt er een groep van 40 coassistenten het hele M1-jaar coschappen in het Wilhelmina Ziekenhuis Assen! Elk jaar worden er 6 co’s uitgekozen om het zooitje ongeregeld in het gareel te houden. In het WZA lopen normaal gesproken 20 co’s vanaf september en 20 co’s vanaf oktober coschappen. Dit jaar zijn er 20 co’s in januari en 20 in maart begonnen. Deze twee groepen rouleren tussen het klinisch trainingscentrum (KTC) en het ziekenhuis waardoor er telkens slechts 20 co's tegelijk in het ziekenhuis zitten. Dit betekent dat je vaak de enige co op jouw afdeling bent en dat je de kans krijgt om veel patiënten te zien. 

Onze taken als Co-raad kunnen onderverdeeld worden in onderwijs en sfeer! Komend jaar organiseren we verschillende (online) borrels en cursussen, sommige in samenwerking met de Martini co’s! Een online pubquiz, BBQ, weekend weg en thoraxcursus, voor wat afleiding na een lange dag in de kliniek, staan allemaal op de planning! Verder maken we een jaarboek en organiseren een spectaculaire Co-outdag. Ook is er elk jaar weer de WZA-arts-van-het-jaar verkiezing!

Naast deze leuke activiteiten, zorgen we dat de klinische stages en het lunch-onderwijs geëvalueerd worden en dat de feedback teruggekoppeld wordt naar de desbetreffende artsen en afdelingen. Mede doordat het WZA een relatief klein ziekenhuis is en we nauw contact hebben met de (onderwijs)artsen en coördinatoren, kunnen de verbeterpunten goed aangepakt worden. Heb je vragen, opmerkingen, klachten, leuke verhalen (voor bijvoorbeeld het jaarboek) of ideeën over onderwijs en gezelligheid, vertel het ons of stuur een e-mail naar coraadassen@gmail.com. Ben je nog niet begonnen aan M1, begin je in september of oktober met coschappen en ben je benieuwd hoe het is om in het Wilhelmina Ziekenhuis Assen coschappen te lopen? Ook hiervoor mag je ons natuurlijk aanspreken of mailen! 

Liefs,

Co-raad Assen