Bijna afgestudeerd

Na jarenlang ploeteren is het eindelijk zover: je bent (bijna) afgestudeerd! Maar voordat je eindelijk als dokter aan de slag kan moeten er best een hoop dingen geregeld worden. Om je hiermee te helpen hebben we op deze pagina een overzicht gemaakt met praktische zaken die rond het afstuderen aandacht behoeven.

- Ten eerste moet je zorgen dat je het laatste onderwijsonderdeel op tijd inlevert ter beoordeling. Verdere informatie over inlever- en afstudeerdata kan je vinden onder 'Afstuderen'.

- Op het moment dat je je laatste onderdeel van geneeskunde afsluit is het belangrijk dat je je uitschrijft als student bij Studielink en afmeldt voor je OV-chipkaart, dit kun je ook vinden onder 'Afstuderen'.

- Daarnaast kan je doorklikken om wat meer informatie te krijgen over het BIG-register, geldzaken en verzekeringen en rechtsbijstand, dit kun je vinden onder 'BIG-register en geldzaken'.

- Verder kun je informatie vinden over solliciteren voor een opleidingsplek en hoe het zit met je lidmaatschap bij beroepsverenigingen zoals de LAD. Dit vind je onder 'Solliciteren en Lidmaatschap beroepsverenigingen'.

- Neem ook een kijkje op de website van De Jonge Dokter, om ook tussen je master en je volgende opleiding gezond te blijven. De Jonge Dokter heeft als missie om de cultuur in de zorg zo te veranderen dat alle jonge dokters in een veilige omgeving werken en om zich zo verder te ontwikkelen. In hun community van jonge dokters kan je altijd zonder oordeel met je vragen terecht. Ze maken content die aanzet tot nadenken en organiseren evenementen, hier maken ze taboes bespreekbaar en zetten ze aan tot persoonlijke ontwikkeling. "Wil jij ook samen met ons de zorg veranderen? Join us!" . In deze folder kun je meer lezen over de Jonge Dokter. 

- Als laatste kun je lid worden van de Medische Alumnivereniging Antonius Deusing, dé alumnivereniging voor afgestudeerden aan de Faculteit der Medische Wetenschappen van de Rijksuniversiteit Groningen. Wil jij graag contact onderhouden met studievrienden door jaarlijks georganiseerde activiteiten? Klik dan hier en word lid!

Hopelijk kunnen je hier alles vinden waar je tegenaan loopt bij het afstuderen. Zo niet, mail naar mr3@panacea.nl en wij gaan kijken of we je verder kunnen helpen. En dan rest ons niets anders dan je alvast te feliciteren met het behalen van je artsenbul.