Het lintwormdieet

"Weer slank en in vorm? Neem een worm!"

Auteur: Gepubliceerd op: 
Magische Diëten

Dit keer in magische diëten: wie zegt dat het onmogelijk is, je kerstvetjes kwijtraken zonder van de bank af te hoeven komen? Het antwoord leest u hier gratis en voor niets: neem een lintworm als huisdier. 

Al eeuwenlang gebruikt men allerhande diëten, in de hoop het levensgeluk te verruimen. Of het nu gaat om het verliezen van die paar overtollige kilo’s, het vinden van innerlijke balans of het overwinnen van een chronische ziekte, inmiddels is er voor ieder wat wils. Van glutenvrije vrouwen tot Detox-Day neem ik u mee langs wetenschappelijk onderbouwde crashdiëten en lachwekkende lariekoek. Deze keer: het lintwordieet  

Dat we tot het uiterste in staat zijn om aan het schoonheidsideaal te voldoen, wordt wel bevestigd door het bestaan van dit interessante maar vooral misselijkmakende dieet. Je denkt wellicht dat je het verkeerd gelezen hebt, maar het is de ziekelijke realiteit. In de meeste landen is dit dieet inmiddels verboden, vanwege de enorme gezondheidsrisico’s, maar in Mexico kun je voor het luttele bedrag van $1500 lintwormcysten uit rundvlees toegediend krijgen. 

De theorie
De meeste mensen sterven waarschijnlijk liever hun meest vroege, pijnlijke, langzame dood dan dat ze opzettelijk een lintworm inslikken (die er vervolgens ook weer uit moet). De reden dat het blijkbaar toch gedaan wordt is tweeledig. Aanhangers van de eerste theorie geloven dat de mens gemaakt is om in symbiose met lintwormen te leven en dat het feit dat we dat nu niet doen resulteert in een zwak immuunsysteem met als gevolg allergieën en auto-immuunziekten zoals psoriasis. De tweede lichting lintwormslikkers ziet het beest als een middel om zonder moeite gewicht te verliezen. Je wordt als het ware de gastheer van de worm, die in jouw lichaam, door middel van zuigers, mee-eet van het voedsel in de maag. De praktijk
​Het dieet is niet voor niets verboden in Europa. Lintwormen zijn geen verwende grachtengordelkindjes die niets lusten, doen ook niet aan koolhydraatvrij of ongekookt, ze pikken niet alleen de verzadigde vetzuren uit de hamburgers mee, maar ook de vitaminen uit je appel. Met louter een tekort aan essentiële voedingsstoffen kom je er waarschijnlijk nog het meest voordelig mee weg. Als je pech hebt, verplaatst de lintworm zich door het bloed naar andere delen van het lichaam, zoals de hersenen. Het beest kan cysten vormen in je lever, ogen, de hersenen en het ruggenmerg. Om nog maar te zwijgen over de onvermijdelijke verwijdering van de worm uit het lichaam. Ter illustratie: een lintworm kan tussen de twee en tien meter lang worden, 25 jaar in het lichaam blijven zitten en is tweeslachtig, waardoor het zichzelf kan voortplanten. Geheel begrijpelijk dus dat mensen behoorlijke psychische klachten overhouden aan dit proces. 

Werkt het?
Dit lijkt me een compleet irrelevante en overbodige vraag. Mocht er op dit moment oprechte interesse bij je naar boven komen, dan zou ik toch een spoedbezoekje psychiatrische inrichting overwegen. Wat gewichtsverlies betreft prefereer ik een extra blokje om. Ik kan gelukkig niet meepraten over leven met hooikoorts of psoriasis, maar in het kader van het verhogen van de weerstand lik ik nog liever vijf keer per week het asfalt van het Noorderplantsoen.