Budget date spots in Groningen

Vijf leuke plekjes voor jou en je date die niet het Noorderplantsoen zijn 

Auteur: Gepubliceerd op: 
Studentlife
Auteurs: Floor van Heuvel, Thomas van der Korst, Angelique Wortelboer

Begin je al misselijk te worden van vijfde eerste date bij Pizzeria Italia? Is dit nou al de derde keer naar de bios deze maand met de girls? Heb je elke vierkante meter van het Noorderplantsoen al afgechilld? Dan is deze lijst met goedkope en originele date spots helemaal voor jou. Of je nou aan het daten bent, met je vriend of vriendin gaat of met je vrienden wilt hangen, deze spots zijn een gegarandeerd succes (of in ieder geval goedkoop).

De Paalkoepel 
Koffie en een gebakje met een mooi uitzicht (na een etappe van de Tour de France)
Wil je een van de mooiste date spots in Groningen bezoeken? Dan ben je hier op het goede adres. Met een mooi uitzicht op de Hoornse Plas in een zeer cute gebouw zul je weinig meer romantische plekken in Stad of Ommeland vinden. Onder het genot van koffie en een taartje kun je elkaar beter leren kennen. Een nadeel is dat het wel een stukje fietsen is vanuit de stad, maar met goed weer is dit alleen maar fijn omdat je elkaar zo nog beter leert kennen. Met slecht weer dan heb je in ieder geval een gedeelde slechte ervaring… Let op: Je kunt het beter bij een koffie en gebak houden want voor lunch en diner is deze locatie wat boven de prijsklasse van een gemiddelde student. Prijs per persoon ongeveer: 6-7 euro voor koffie en een gebakje.
Afbeelding
Adres: Meerweg 225, 9752 XD Haren

Eeterie de Globe
De cheapste date op de Globe
Krijg je hier experimentele en high concept gastronomie? Niet echt. Heeft het de sfeer van een knus restaurantje in Parijs? Uh… Is het heel erg goedkoop en heeft het een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding? Ja!
Als je hier komt moet je niet de idyllische sfeer van de Paalkoepel verwachten. Nee, maar ondanks dit is het eten lekker en het personeel erg vriendelijk. Gezien het een werkgelegenheidsproject is, kun je hier vrij goedkoop eten en houd je dus wat geld over voor een ander leuke activiteit. Wat nog wel belangrijk te benoemen is, is dat het nogal verborgen is, dus als je je afvraagt of je wel op de goede plek bent, is er een grote kans dat je toch wel voor de eeterie staat. Dus als je je uitgaven wilt inperken is dit de perfecte plek voor toch een leuke maar goedkope date. Prijs per persoon ongeveer: 2,75 voorgerecht, 8 tot 9,50 hoofdgerecht, 2,75 toetje.
AfbeeldingAfbeelding
Adres: Akerkhof 22, 9711 JB Groningen

Pieterburen
Dijken en een zeehondenambu, wat is daar niet romantisch aan?
Het zeehondencentrum is een leuke en (voor studenten met gratis OV) goedkope plek om te bezoeken. In de buurt van het zeehondencentrum kun je er ook goed wandelen met als startpunt Buitenplaats Noordlust. De dijken zijn ongeveer twee à drie kilometer verderop dus je kunt er redelijk gemakkelijk naartoe lopen. Wel een waarschuwing: loop er niet naartoe met de verwachting achter de dijk de zee in volle glorie te zien en een megaprachtig uitzicht te hebben (nou ja, smaken kunnen verschillen natuurlijk). Als je op de dijk staat is er eerst nog onbegaanbaar land en dan verderop zul je uiteindelijk de zee zien. Desondanks, als je van wandelen houdt, is dit de ultieme kans om samen gezellig samen door de Groningse velden te lopen. Prijs per persoon ongeveer: 6 euro met gratis OV voor entree.
AfbeeldingAfbeelding
Adres: Hoofdstraat 94-A, 9968 AG Pieterburen

Favolosa
Eindelijk een excuus om op mensen neer te kijken
Hebben jullie na een dagje in het centrum van het mooie Groningen zin in een bakje koffie in een knus en klein cafeetje met sfeer? Dan is Favolosa helemaal iets voor jullie. Het café ligt aan de Herestraat tussen de Vismarkt en de Grote Markt en als je naar binnen kijkt lijkt het zeer klein, maar trek niet al te gauw conclusies, want boven is er nog een verdieping waar je bij het raam kan zitten en zo over de Vismarkt of over de Herestraat uitkijkt. Voor uitzicht over de Vismarkt moet je wel een beetje geluk hebben: er zijn namelijk maar twee tafeltjes bij het raam. Maar zelfs zonder uitzicht op de vismarkt blijft het een sfeervolle en leuk plekje om te zitten.
Afbeelding
Adres: Herestraat 7, 9711 LA Groningen

Haren Hortus Botanicus
Een slecht onderhouden tuin voor een goed onderhouden relatie
Hortus Botanicus Haren, een echt begrip voor Groningers uit de buurt. Toch zullen niet veel mensen het als een goede dateplek zien: een tuin? Met bomen en plantjes enzo? Wat heb je daar te zoeken?
Hortus Botanicus werd al opgericht in 1626 aan de Rozenstraat in Groningen. De tuin werd aangelegd door apotheker Henricus Munting die geïnteresseerd was in de medicinale werking van kruiden en planten. In het midden van de 17e eeuw werd de tuin aan de Academie gegeven, de instelling die wij nu kennen als de RUG. De tuin bleef groeien en in 1917 kocht de RUG het landgoed ’t Huis de Wolf in Haren op, waar de tuin nog steeds is gevestigd (zo, nu kan je jouw date meteen impamperen met al jouw geschiedkundige kennis).
In de winter is de tuin niet perse aan te raden, aangezien alles wat ooit bloeide in dorre takjes en verdroogde blaadjes is veranderd. Alsnog is het een prima plek om een frisse studentenneus te halen, maar erg romantisch is het niet. Immers: ergens neerstrijken is er niet bij (tenzij je een koud achterste wel ziet zitten) en genieten van doodgevroren natuur is ook best, mmm, lastig.
Echter, in de zomer zou de tuin er in alle glorie bij moeten staan. Stel je voor: geurende bloemetjes, kabbelende beekjes en een heerlijk temperatuurtje… Neem een picknickkleedje mee en strijk dan na een prima wandelingetje neer achter een van de bomen, rotsen of struiken. Ohja, en als je geluk hebt zien jullie misschien nog wel wat herten voorbij hoppen. Dat klinkt toch fantastisch?
AfbeeldingAfbeeldingAfbeelding
Adres: Kerklaan 34, 9751 NN Haren